ההחלטה להקדים את הבחירות לכנסת ל-9 באפריל תוביל למעשה לעזיבתם של כמה מחברי הכנסת שממלאים את מושבי המשכן, אבל גם בעלי תפקידים אחרים עלולים למצוא את עצמם בחוץ אחרי המועד עם כינון הממשלה החדשה.

אחד מהם הוא שגריר ישראל באו"ם דני דנון המייצג את ישראל בארגון שבניו-יורק במשך שלוש שנים וחצי. בתקופת כהונתו כשגריר נלחם דנון בתנועת החרם על ישראל המכונה BDS, קידם את הנושאים הטכנולוגיים ואת החדשנות שעמם מזוהה ישראל, הביא את האו"ם להכיר ביום כיפור כחג רשמי באו"ם (ביום זה לא יתקיימו הצבעות) ואף מונה לסגן נשיא העצרת באו"ם כנציג הקבוצות של המדינות המערביות.

"אנחנו פועלים כל הזמן לשים את ישראל בקדמת הבמה של זירת האו"ם", מספר דנון בריאיון ל"שומרי הסף" על תקופתו כשגריר. "זה בא לידי ביטוי בין היתר בכך שאנחנו מובילים להצלחות תקדימיות כמו בחירתי ליו"ר ועדת המשפט של האו"ם ולחיבורים בין הארגון לתעשייה הישראלית שמניבים הסכמי רכש רבים. אנו מציינים חגים יהודיים עם שגרירים מכל העולם ומקיימים אירועים ותערוכות החושפים את פניה היפות של ישראל.

"בנוסף, אני מביא לישראל מדי שנה משלחת של עשרות שגרירי או"ם שיראו מקרוב את הייחודיות במדינתנו ואת המורכבות האזורית שבתוכה אנו חיים. השגרירים חוזרים לארגון עם הרבה יותר ידע והבנה לגבי ישראל וזה בא לידי ביטוי בדפוסי הצבעה וביחס שלהם כלפינו באו"ם. בכל פעילות כזו אנו מחזקים את מעמדה של ישראל בתוך הארגון, ולצד מאמצים לא פוסקים לחשיפת האמת ודרך מלחמה בשקרים של אויבי ישראל, שינינו את הרוח העוינת כלפי ישראל בתוך האו"ם".

איך היה שיתוף הפעולה עם שגרירת ארה"ב לשעבר באו"ם, ניקי היילי?

"עם כניסתה לתפקיד, השגרירה היילי ביקשה שניפגש ומאז הביעה תמיכה בישראל. לאורך כהונתה היא נלחמה ללא פשרות במוסר הכפול כלפי ישראל באו"ם. בגישה התקפית משותפת הובלנו קואליציה של 87 מדינות שתמכו בהצעת גינוי נגד חמאס בעצרת הכללית, פעלנו להארכת המנדט של כוח יוניפי"ל בצפון שתפקידו לשמור על השקט והיציבות בדרום- לבנון. בנוסף, בתקופת השגרירה היילי, ארה"ב הצביעה לראשונה עם ישראל נגד הצעת גינוי באו"ם בנושא הנוכחות הישראלית ברמת הגולן. השגרירה היילי השאירה מסורת מפוארת באו"ם ותישאר תמיד ידידת אמת של מדינת ישראל".

האם יש נושא מסוים שאתה עוד מתכנן לקדם?

"מועצת הביטחון צריכה להכיר בחמאס ובחיזבאללה כארגוני טרור ובהתאם להטיל עליהם סנקציות ועל כל מי שבא עימם במגע".

האם במהלך הקריירה שלך באו"ם היה לך רגע מרגש, רגע שזכור וחרוט לך בראש שלא תשכח ושתרצה לשתף?

"היה לי הכבוד לארח באו"ם את נח קליגר ז"ל, ניצול שואה ועיתונאי מבריק, שנאם בעצרת הכללית במסגרת יום השואה הבינלאומי וסיפורו המרגש נגע בנוכחים באולם. מדובר ברגע ייחודי שהעביר את זכר השואה לכל העולם והותיר חותם שלא יישכח באו"ם".

(נצפה 284 פעמים, 1 צפיות היום)