איך ניתן להפיק את המיטב מהשילוב בין לימודים אקדמיים-תיאורטיים לבין התנסות מעשית בפרקטיקות תקשורתיות-מקצועיות? מהי הדרך היעילה ביותר לנפץ את "תקרת הזכוכית" ולחדור לעולם התקשורת? קורס המתמחות והמתמחים שלנו בחוג לפוליטיקה ותקשורת (שנה ג'), כחלק מהמרכז לניהול קריירה של המכללה בהנהלת חגית פרימן ובהדרכת ד"ר אורי פז, התמודד השנה עם השאלות והאתגרים הללו ועמד בהצלחה רבה ביעדים שהציב לעצמו. למרות הקשיים והמכשולים הרבים שהציבה מגפת הקורונה, הסטודנטים צלחו את המשימות המגוונות והגיעו לקו הסיום.

ההתמחות התבצעה לאורך כל תקופת הלימודים בארגוני תקשורת שונים ומגוונים ובהם עיתונאות (כתובה, משודרת ומקוונת), דוברות, ייעוץ תקשורתי ויחסי ציבור. הקורס עצמו שימש כ"מטריה אקדמית-פרקטית", ליווה מקרוב את המתמחים, ניתח תהליכי עבודה, דרישות מקצועיות ודרך קבלת החלטות בארגוני התקשורת השונים שבהם השתלבו, והעלה שאלות ביקורתיות ביחס לספרות התיאורטית והמעשית.

אחת המטרות המרכזיות הייתה זיהוי הזדמנויות לתעסוקה בעולם התקשורת והתאמתן ליכולות ולרצונות של המשתתפים בקורס. כתוצאה מההתנסות המעשית החליט חלק מהם להשתלב בעולם התקשורת וליישם בו את הידע שרכש לאורך השנים בלימודיו בחוג לפוליטיקה ותקשורת.

הארגונים הרבים שקלטו את המתמחים שלנו לא היססו להטיל עליהם משימות תקשורתיות מגוונות והתייחסו אליהם כ"שחקנים" פעילים ולא כצופים מן הצד, ולראייה:

אוראל זקן שימש ככתב במקומון הירושלמי הוותיק "כל העיר" ירושלים – הן בעיתון המודפס והן באתר המקוון ופרסם כתבות חדשותיות והישגיות במהלך תקופת ההתמחות. ניבה מילוא התמחתה בדסק הדיגיטל של תאגיד השידור הציבורי "כאן 11". בין יתר תפקידיה – יצירת תוכן וכתבות נושא ואופטימיזציה של ערוץ היוטיוב. שלומית מאסלה התמחתה כעוזרת הפקה במחלקה הדיגיטלית של תאגיד השידור הציבורי "כאן 11" בתל אביב.

גור בן הרוש הצטרף לתחנת הרדיו האזורית "רדיו ירושלים" וליווה את התכניות השונות כמפיק וכאחראי על הקשר עם המאזינים.
הייפא ברהום היתה קשבת בדסק הערבים בתאגיד השידור הציבורי "כאן 11", עסקה באיסוף מידע מערוצי תקשורת ערביים והרשתות החברתיות ועבדה בצמוד לכתבי החדשות בטלוויזיה; משה מזרחי ביצע התמחות פעילה בתאגיד השידור הציבורי, כתחקירן בצוות הסטודיו של דסק הדיגיטל בחברת החדשות. כך גם אוריאל אביסרור, שהיה בתפקיד של עורך תוכן בדסק הדיגיטל של "כאן 11".

דניאל פוגל חווה את ההתמחות בדוברות משטרת ישראל במהלך ההתמודדות עם אתגריה המורכבים של מגפת הקורונה. הוא עסק בתיאום הקשר של המשטרה עם הכתבים מכלי התקשורת ודאג, בין היתר, לשידורן של תגובות המשטרה במהלך הסיקור החדשותי.
ואסים עטאללה העביר את ההתמחות בערוץ הכנסת ובמחלקת הדוברות במשרד הבינוי והשיכון, שם שימש כאחראי על הקשר של המשרד עם ועדות הכנסת.

ויקטוריה יוריצ'וק הצטרפה כמתמחה לארגון "סיד" ישראל, שהוא חלק מארגון-גג של יותר מ-145 ארגוני חברה אזרחית, חברות פרטיות, מוסדות ממלכתיים וחוגים אקדמיים הפועלים בתחום הפיתוח החברתי-כלכלי והסיוע הבינלאומי. על ויקטוריה הוטלה, בין השאר, המשימה של בניית האתר של הארגון. יהלי עזר התמחתה במחלקת הדוברות של ההסתדרות הציונית.

מי שהוביל את קורס המתמחים מטעם המכללה הוא ד"ר אורי פז, לשעבר סמנכ"ל התוכן בחדשות ערוץ 2 (ערוץ 12), מנכ"ל ערוץ הכנסת ומ"מ מפקד גלי צה"ל, במטרה להעניק לסטודנטים "ארגז כלים" מקצועי כדי שהדרך לעולם התקשורת האמתי תהיה קלה יותר: "אני כאן, בקורס המתמחים, כדי להעיד ולסייע מניסיוני, כעיתונאי וכמרצה, על ממשק הזהב בין האקדמיה לעולם האמתי של התקשורת. זוהי נקודת מפגש אולטימטיבית, נוסחה מנצחת, שבה התאוריה מזינה ומעשירה את הפרקטיקה, ולהפך, כך שכולם – הארגונים והמתמחים כאחד – יוצאים בסופו של נשכרים. לשמחתי הרבה, ליוויתי השנה חבורת סטודנטים וסטודנטיות איכותית, בעלת יכולות גבוהות ביותר, ולא פחות חשוב מכך – נחושה וחדורת רצון עז לבחון מקרוב את עולם התקשורת ולתהות בגילוי לב אם הוא מתאים לכל אחד ואחת מהם".

(נצפה 389 פעמים, 1 צפיות היום)