לקראת סוף ינואר  הכריזו ראש הממשלה, נפתלי בנט, שרת החינוך יפעת שאשא ביטון ושר הבריאות ניצן הורביץ על מתווה חדש במערכת החינוך שנועד להביא לסוף הבידודים בבתי הספר. לפי המתווה, ילדים מגיל אפס ועד גיל 18 שיהיו בקרבת אדם שחיובי לקורונה, יהיו פטורים מבידוד. ילדים מחוסנים ולא מחוסנים יצטרכו לעבור שתי בדיקות קורונה במהלך השבוע בימי ראשון ורביעי, ורק החיוביים ייאלצו להישאר בבית.

המתווה נכנס לתוקף בזמן שווריאנט האומיקרון עוד נוכח בחיינו וגורם לגל הדבקה שלא ראינו דומה לו, עם מספרים ששוברים את שיאי המאומתים בכל יום שחולף. הממשלה למעשה בחרה להתעלם ממספרים אלו וביקשה שנחיה לצד הקורונה. השרים השאירו את המשק פתוח על חשבון הבריאות שלנו ולא הגבילה אותו במקום להוציא לפועל תקנות חירום ולהגיב בצורה הרבה יותר תקיפה אל מול המצב הנוכחי של התפשטות הווריאנט. המציאות מלמדת שהממשלה הייתה צריכה לפעול הרבה לפני ובנחישות כדי למנוע את המצב שאנו נמצאים בו היום שנראה כמו חוסר שליטה בהתפרצות הנגיף. קיימת תחושה מסוימת שהממשלה החליטה פשוט להרים ידיים בהתמודדות עם התפשטות הווריאנט ולאפשר הדבקות המוניות, מאחר שהיא איננה מוכנה לשמוע מילים כמו הגבלות וסגר.

יתר על כן, לפי מתווה החינוך, ההורים הם אלו שאמורים לבצע את בדיקות האנטיגן לילדים שלהם. עולה השאלה – האם ניתן לסמוך על כך שההורים יבצעו את הבדיקות במהלך השבוע ולא ישלחו ילדים שהם חולים למסגרות הלימוד? לא יהיה זה מופרך להעריך שיהיו הורים שיניסו "לברוח" מבידוד ילדיהם ולא יעשו את המיטב על מנת לבדוק. הממשלה מנסה במתווה זה למעשה להעביר את האחריות מהידיים שלה אל ההורים, וממש לא בטוח שזו החלטה נבונה.

עולה גם סוגיה נוספת והיא האם המדינה תצליח לייבא די בדיקות קורונה כדי לחלק למשפחות לאורך זמן. המדינה צריכה לייבא סדר גודל של עוד עשרות מיליוני בדיקות, כדי שהמתווה ימשיך לעבוד ימים רבים.

הניסיון המצטבר שלנו עם המגפה מלמד, שהקורונה לא הולכת להיעלם בזמן הקרוב. התהיות שעולות מן המתווים השונים ומהמציאות בשטח מוכיחות שהממשלה צריכה להגביל את פעילות המשק ובמקביל לדאוג לרווחתם הכלכלית של האוכלוסייה ולפצות אותה כספית. לצערי הרב, אנחנו במצב חירום וזהו זמן של החמרות. לגבי הקלות – עוד חזון למועד.

(נצפה 79 פעמים, 1 צפיות היום)