זה נראה פשוט – אות פתיחה, כותרות, המוזיקה המוכרת, הכתבים והמגישים שמבקרים אצלנו בקביעות בסלון – שגרה, רק הכותרות משתנות. אבל מאחורי השידור הזה של שעה ורבע, לפעמים יותר, עומדים מאות אנשים שעובדים עליו שעות ארוכות.

העבודה על המהדורה מתחילה עוד הרבה לפני שידורה: קבוצה של אנשי המערכת מתכננת קדימה נושאים לכתבות, קבוצה אחרת עובדת על כתבות מורחבות, מה שנהוג לכנות כתבות מגזין, יש מי שעורכים תחקירים שמצריכים עבודה ארוכה יותר, ויש את העבודה השוטפת על הכרוניקה של אירועי היום.

בראש ה"תזמורת" הזו עומד/ת העורך/ת: הוא מקבל מהכתבים את ההצעות שלהם, קובע את הנושאים שבהם הוא מבקש לעסוק, מתייחס לרשימת האירועים שעוד צפויה היום, וצופה פני עתיד – מה הכי מעניין וחשוב לשדר לצופים הערב ב -20:00.

יחד עם העורך יש סוללה של עיתונאים שעובדים מהבוקר על המהדורה שתשודר בערב: קבוצה של עיתונאים שמכונה עורכי משנה. הם מעלים הצעות, כותבים טקסטים, בודקים את הכתבות, מתקנים, משפרים, דואגים לצד הוויזואלי. לצדם יש קבוצה של מפיקים, שדואגים לקבלת החומרים מהשטח, לאיכותם ולקטלוגם. קבוצה נוספת מתפעלת את צוותי הצילום בשטח, מניידת אותם ממקום למקום על פי הצרכים שמתעוררים במהלך היום. וחוץ מאלה יש כמובן צוותי צילום, כתבים, עורכי וידאו, בימאים, אנשי סאונד, אנשי איכות התמונה, נתבים, עובדי ארכיון, גרפיקאים, עובדי המציאות המדומה, מאפרים, מלבישים, שליחים, מרכזנים ואנשי אדמיניסטרציה. בסוף, אלה מאות אנשים, במגוון מאוד רחב של מקצועות.

כשכל כך הרבה אנשים עובדים לאותה מטרה, נעשים מאמצים גדולים למנוע טעויות, לעשות בקרת איכות תוכן ותוצר, ויש מטרה אחת משותפת – להביא את המהדורה הכי טובה, הכי מעודכנת, הכי חדשותית, עם הכי הרבה כותרות, ולא פחות חשוב – הכי מדויקת, אל הצופים בבית.

כל אחד מהמקצועות מצריך הכשרה וכישורים שונים, אבל כולם צריכים לדעת לעמוד בלוח זמנים מדויק וצפוף, וגם לעבוד תחת לחץ.

בסדנא "מקצועות הטלוויזיה" טועמים הסטודנטים קצת מהתפקידים המרכזיים בעבודת הטלוויזיה: בימוי, צילום, עריכה, כתבות, הפקה, הגשה ועוד, ובסוף הקורס כל אחד מהסטודנטים מייצר תוכן עצמאי.

הדס לוי סצמסקי היא עורכת תוכן בחדשות 12 וברדיו N12 ומלמדת את "הסדנא למקצועות הטלוויזיה" בחוג לפוליטיקה ותקשורת במכללת הדסה

(נצפה 205 פעמים, 1 צפיות היום)